Kooktips en gemakkelijke technieken

hints and tips
printen

Om het nog gemakkelijker voor je te maken om onze Philadelphia recepten te proberen, hebben we en aantal kooktips en gemakkelijke kooktechnieken over de voorbereiding en de meest gebruikte bereidingsfases van onze Philadelphia recepten. Zó wordt koken echt leuk!

    • 1StepStep 1

      Leg de ui op een snijplank. Snijd de ui in tweeën door de wortel en verwijder de schil. Snijd verticaal richting de wortel (maar houd de wortel heel).

    • 2StepStep 2

      Snijd nu voorzichtig horizontaal (houd de wortel nog steeds heel; dit helpt om de ui bij elkaar te houden).

    • 3StepStep 3

      Tot slot, snij de plakjes overdwars tot blokjes, die van het mes weg zullen vallen. Ga door tot je de wortel bereikt!

    • 1StepStep 1

      Breek de knoflookbol open zodat je de teentjes uit elkaar kunt halen. Plaats een teentje op een snijplank en leg er een groot, plat mes bovenop. Druk stevig met de palm van je hand op het mes en de knoflook.

    • 2StepStep 2

      De schil zal hierdoor splijten, waardoor het teentje gemakkelijk gepeld kan worden.

    • 3StepStep 3

      Houd het teentje voorzichtig in je vingers en snijd zo dik of dun als je wilt.

    • 1StepStep 1

      Was de paprika. Daarna snijd je de bovenkant (de steel) van de paprika eraf. Snijd het andere gedeelte doormiddel, van boven naar beneden.

    • 2StepStep 2

      Vervolgens snijd je de lichte gedeeltes (witte zaadlijsten) van de paprika weg. De zaden komen vanzelf mee of tik op de snijplank om ze te verwijderen.

    • 3StepStep 3

      Je bent nu klaar om de paprika op elke manier te snijden als je wilt (bijvoorbeeld in repen of blokjes).

    • 1StepStep 1

      Snijd alle dikke stengels af. Rol ze een beetje op om een mooi 'pakketje' te vormen op je snijplank.

    • 2StepStep 2

      Krul de vingers van je vrije hand tot een klauw (zodat ze uit de buurt van het mes blijven), plaats je vingertoppen op de snijplank en gebruik de knokkels van die hand om het mes te geleiden terwijl je snijdt.

    • 3StepStep 3

      Als je klaar bent met snijden, verplaats dan je vrije hand naar de achterkant van het mes en beweeg het mes op en neer over de kruiden om ze nog fijner te maken.

    • 1StepStep 1

      Haal de kip voorzichtig uit de hete pan en leg deze op een snijplank. Controleer of de kip gaar is door er een klein scherp mes in te steken.

    • 2StepStep 2

      Als de kip gaar is, zijn de sappen die eruit lopen helder.

    • 3StepStep 3

      Als de kip NIET gaar is, zijn de sappen die eruit lopen roze. Plaats de kip terug in de pan om deze verder gaar te laten worden.

    • 1StepStep 1

      Neem een lepel Philadelphia uit het kuipje en doe het in een kom.

    • 2StepStep 2

      Met de achterkant van een lepel druk je de Philadelphia tegen de kom.

    • 3StepStep 3

      Blijf duwen totdat de Philadelphia zacht is geworden. Lekker en gemakkelijk!

    • 1StepStep 1

      Philadelphia smelt! Schep een paar lepels Philadelphia in een pannetje, voeg dan een eetlepel melk toe en vermeng dit met de Philadelphia.

    • 2StepStep 2

      Voeg op een laag vuur een beetje meer melk toe (niet te veel om mee te beginnen, je kunt later altijd nog een beetje meer toevoegen).

    • 3StepStep 3

      Roer op een laag vuur tot de Philadelphia is gesmolten en de saus glad is!

    • 1StepStep 1

      Neem als eerste een grote antiaanbakkoekenpan (gebruik altijd een houten lepel of spatel in een antiaanbakpan, zodat je niet krast).

    • 2StepStep 2

      Verwarm de pan en begin het spek te bakken. Het is niet nodig om olie toe te voegen omdat het natuurlijke vet (dat in voedsel zoals spek en gehakt zit) vrijkomt tijdens het bakken.

    • 3StepStep 3

      Voeg wat gesneden gemengde groenten toe aan de pan en ga door met bakken.

    • 1StepStep 1

      Leg de bakvorm op het bakpapier en gebruik een potlood om er omheen te tekenen.

    • 2StepStep 2

      Knip de cirkel uit met een schaar.

    • 3StepStep 3

      Neem het bakpapier en leg het in de bakvorm, duw het papier naar beneden naar de rand van de bodem. En klaar is Kees!

    • 1StepStep 1

      Zorg ervoor dat de taart helemaal is afgekoeld voordat je begint met glazuren (als hij nog warm is zal het glazuur uitlopen).

    • 2StepStep 2

      Schep het grootste deel van je glazuur op het midden van de taart.

    • 3StepStep 3

      Werk vanuit het midden. Verdeel het glazuur voorzichtig naar de randen met de bolle kant van een lepel (dit zou het klonteren van het glazuur moeten voorkomen).