VRAGEN EN ANTWOORDEN

  1. 1. Zijn jullie producten geschikt voor vegetariërs/veganisten?
  2. 2. Waarvan wordt Philadelphia gemaakt?
  3. 3. Mag ik Philadelphia eten als ik zwanger ben?
  4. 4. Bevat Philadelphia tarwe/eieren/soja?
  5. 5. Bevat Philadelphia gluten?
  6. 6. Waarom ligt er soms een laagje water bovenop de Philadelphia?
  7. 7. Gebruiken jullie genetisch gemodificeerde ingrediënten?
  8. 8. Hoeveel vet/zout/energie zit er in Philadelphia?
  9. 9. Hoe wordt Philadelphia gemaakt?
  10. 10. Kan ik Philadelphia invriezen?
  11. 11. Waar kan ik Philadelphia allemaal voor gebruiken?
  12. 12. Philadelphia en GDA / Dagelijkse Voedingsrichtlijn

1. Zijn jullie producten geschikt voor

Philadelphia Komkommer en Feta is niet geschikt voor vegetariërs. Andere Philadelphia producten zijn geschikt voor vegetariërs.

Veganisten kunnen Philadelphia niet eten want het is een product op basis van melk.

Naar boven

2. Waarvan wordt Philadelphia gemaakt?

De basisingrediënten zijn: melk, room en stabilisatoren. Soms worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd zoals knoflook en Kruiden of Bieslook en dergelijke. Op elke verpakking staat de ingredientenlijst vermeld.

Naar boven

3. Mag ik Philadelphia eten als ik zwanger ben?

Jazeker. Zwangere vrouwen wordt afgeraden om rauwmelkse kaas te eten. Philadelphia is een gepasteuriseerd product, wat betekent dat het gegeten kan worden door zwangere vrouwen.

Naar boven

4. Bevat Philadelphia tarwe/eieren/soja?

Lees steeds de teksten op de verpakking om de juiste informatie over allergenen te kennen.

Naar boven

5. Bevat Philadelphia gluten?

Philadelphia bevat geen gluten.

Naar boven

6. Waarom ligt er soms een laagje water bovenop de Philadelphia?

Het heldere vocht dat soms bovenop de Philadelphia komt te liggen, is het resultaat van synerese en is heel normaal. Het gaat om een onschuldige uitstoot van vloeistof uit de kaas, die geen invloed heeft op de smaak van je Philadelphia. Je kunt het vocht weer door de kaas mengen of verwijderen.

Naar boven

7. Gebruiken jullie genetisch gemodificeerde ingrediënten?

Wij gebruiken geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Naar boven

8. Hoeveel vet/zout/energie zit er in Philadelphia?

Bekijk de verpakking of de productpagina’s op deze website voor specifieke informatie hierover.

Naar boven

9. Hoe wordt Philadelphia gemaakt?

Eerst wordt de melk getest op kwaliteit en zuiverheid. Dan wordt het gepasteuriseerd om alle schadelijke micro-organismen te doden. Vervolgens wordt de melk homogeen gemaakt door het door kleine gaatjes te spuiten. Dat zorgt ervoor dat het vet gelijk verdeeld wordt. Hierna wordt de melk gekoeld.

De melk moet een zekere zuurtegraad hebben om de groei van bacteriën in de afgewerkte kaas te stoppen. Dit gebeurt door de melk lichtjes op te warmen waarna er zuurvormende organismen aan toegevoegd worden.

Dan is het tijd voor het fermenteren. Er worden nog melkzuurbacteriën aan toegevoegd die de natuurlijke suikers (lactose) die in de melk aanwezig zijn, omzetten in zuur. Naarmate de hoeveelheid melkzuur geleidelijk toeneemt, begint de melk te stremmen en krijgt het de consistentie van een zachte wrongel.

Bij de productie van bepaalde kazen, waaronder Philadelphia, wordt de wrongel gesneden zodat de wei ervan gescheiden wordt. De kaas wordt dan opgewarmd, bijna tot het kookpunt verhit, om de gewenste textuur te krijgen.

Daarmee is het basisproces voor de productie van de verse kaas afgewerkt. Afhankelijk van het soort kaas kunnen er nog andere ingrediënten aan toegevoegd worden:- zout ,voor de smaak, stabilisatoren, die voor stevigheid zorgen en voorkomen dat de wei zich afscheidt, en smaakelementen zoals bieslook, knoflook, kruiden, , basilicum, feta, komkommer, pesto, tomaat, peper, Milka chocolade of honing kunnen nog aan de kaas toegevoegd worden voordat de Philadelphia zuivelspread verpakt wordt.

Naar boven

10. Kan ik Philadelphia invriezen?

Helaas kan Philadelphia niet ingevroren worden omdat de textuur van de kaas bij die koude temperaturen afbreekt.

Naar boven

11. Waar kan ik Philadelphia allemaal voor gebruiken?

Wist je dat Philadelphia super veelzijdig is? Niet alleen is het heerlijk als spread op je boterham voor ontbijt of lunch, je kunt er ook ontzettend lekker en makkelijk mee variëren in koude en warme gerechten! Kijk voor receptideeën en inspiratie op deze website!

Naar boven

12. Philadelphia en GDA / Dagelijkse Voedingsrichtlijn

Philadelphia en GDA / Dagelijkse Voedingsrichtlijn

Naar boven