Rode vruchten Cheesecake
No Video
  • Bereidingstijd 35 '
  • total time: 275 '
8

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 150 g Bastognekoeken
  • 50 g boter
  • Taart:
  • 400 g Philadelphia Naturel
  • 55 cl slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 g poedersuiker + 5 eetlepels
  • 2 stuks eiwit
  • 1 theelepel vanille extract
  • Decoratie:
  • 200 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • rode vruchtensaus
  • basilicumblaadjes

Instructies

  • Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.
  • Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.
  • Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.
  • Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren verwijder dan de springvorm en de plastic folie.
  • Garneer met verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen), rode vruchtensaus en basilicumblaadjes.

TipsTip

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn