Aspergetoast met gepocheerd ei
2 Porties
Voorbereidingstijd:30 min 
Totale tijd:30 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Snijd een plakje van de onderkant van de asperges en stoom of kook ze in 3-5 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.

  2. 2

   Smelt de boter in een steelpannetje. Schenk het citroensap erbij. Haal de pan van het vuur zodra de boter bruist. Roer er de bieslook, wat zout en peper door.

  3. 3

   Breng een pan water aan de kook en zet het vuur iets lager zodat het water net niet borrelt. Breek voorzichtig elk ei apart boven een kopje, met oortje. De dooier moet heel blijven. Rooster de boterhammen en leg elk op een bord. Besmeer het brood met Philadelphia Naturel Light en leg er de asperges op.

  4. ImagePRO TIP Pocheren kan alleen met superverse eieren. Van bewaren wordt het ei steeds vloeibaarder. Er ontstaat dan geen mooi compact eitje, maar een ei met slierten.

   ImagePRO TIP Makkelijker, en bijna net zo smakelijk, is de eieren 6-7 minuten te koken tot de dooier net gestold en diep donkergeel is. Snijd elk ei in plakjes of stukjes en verdeel die over de asperges.

  5. 4

   Roer met een pollepel in het midden in de pan, zodat een kolkje ontstaat. Laat het ei erin glijden. Doe hetzelfde met het tweede ei. Pocheer de eitjes 3-4 minuten tot het eiwit net is gestold, de dooier blijft zacht.

  6. 5

   Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze op de toast glijden. Lepel er de bieslookboter over en serveer direct.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage