Aspergetoast met gepocheerd ei
No Video
  • Bereidingstijd 30 '
  • total time: 30 '
2

Ingrediƫnten

  • 14 groene aspergepunten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 kakelverse eieren
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 60 g Philadelphia Naturel Light
  • zout & versgemalen peper

Instructies

  • Snijd een plakje van de onderkant van de asperges en stoom of kook ze in 3-5 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Schenk het citroensap erbij. Haal de pan van het vuur zodra de boter bruist. Roer er de bieslook, wat zout en peper door.
  • Breng een pan water aan de kook en zet het vuur iets lager zodat het water net niet borrelt. Breek voorzichtig elk ei apart boven een kopje, met oortje. De dooier moet heel blijven. Rooster de boterhammen en leg elk op een bord. Besmeer het brood met Philadelphia Naturel Light en leg er de asperges op.
  • Roer met een pollepel in het midden in de pan, zodat een kolkje ontstaat. Laat het ei erin glijden. Doe hetzelfde met het tweede ei. Pocheer de eitjes 3-4 minuten tot het eiwit net is gestold, de dooier blijft zacht.
  • Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze op de toast glijden. Lepel er de bieslookboter over en serveer direct.

TipsTip

  • Pocheren kan alleen met superverse eieren. Van bewaren wordt het ei steeds vloeibaarder. Er ontstaat dan geen mooi compact eitje, maar een ei met slierten.
  • Makkelijker, en bijna net zo smakelijk, is de eieren 6-7 minuten te koken tot de dooier net gestold en diep donkergeel is. Snijd elk ei in plakjes of stukjes en verdeel die over de asperges.

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 1114,0 kJ
kcal 266,0 kcal
Vet 14,1 g
Koolhydraten 18,7 g
Eiwitten 13,5 g
waarvan verzadigd 7,4 g
Zout 0,8 g
Voedingsvezels 3,7 g
waarvan suikers 3,0 g