Bananen karamel cheesecake
5 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:3 uur 35 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Plaats één ronde mal van 9 cm en 4 mallen van 7 cm op een vel bakpapier op een bakplaat. Bekleed de binnenkant van elke mal met bakpapier om te voorkomen dat de cheesecakes tegen de zijkanten blijven plakken. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg de gesmolten boter toe en de geroosterde hazelnoten. Roer totdat het gemengd is. Druk 35 gram van de koekjes boter mix in de bodem van 9 cm mal en 25 gram in de mallen van 7 cm . Zet de mallen gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Snij de banaan in kleine stukjes en knijp de halve limoen over de banaan om te voorkomen dat het bruin wordt. Pak 3 eetlepels slagroom van 22 cl. Verhit dit in een kom voor 10/15 seconden in een magnetron en versmelt het in de bladen geweekte gelatine. Roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met 7 eetlepels poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 3 eetlepels poedersuiker toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt vormen met het mengsel. Zet het vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng de gekoelde slagroom-gelatine mix in de roomkaas en de suiker mix. Maak het geheel glad met een garde. Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom in het Philadelphia/gelatine mensel. Voeg daarna het opgeklopte eiwit toe.

  5. 5

   Lepel de cheesecake mix halverwege elke geprepareerde mal met koekjeslaag. Verspreid enkele stukjes banaan en maak het geheel vlak met een lepel. Voeg de gezouten karamelsaus toe waardoor er een laag van ongeveer 1 cm ontstaat. Lepel de rest van de cheesecake mix in elke mal en voeg de overgebleven stukjes banaan toe. Maak het af door het oppervlakte glad te strijken met een lepel. Bedek de mallen met plasticfolie en plaats het in de koelkast voor 2 tot 3 uur. Als het klaar is om te serveren verwijder dan de individuele cheesecakes van de mallen door deze voorzichtig uit de bodem te drukken.

  6. 6

   Garneer met banaan, karamelsaus en geroosterde hazelnoten.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage