Bramen cheesecake
5 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:3 uur 35 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Plaats een ronde mal van 9 cm, twee mallen van 7 cm en twee van 5 cm op een vel bakpapier op een bakplaat. Bekleed de binnenkant van elke mal met bakpapier om te voorkomen dat de taartjes tegen de zijkanten blijven plakken. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer totdat het gemengd is. Druk 35 gram van de koekjes boter mix in de bodem van 9 cm mal, 25 gram in de mallen van 7 cm en 15 gram in de mallen van 5 cm. Zet de mallen gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Pak 3 eetlepels slagroom van de 22 cl. Verhit dit in een kom voor 10/15 seconden in een magnetron en versmelt het in de bladen geweekte gelatine. Roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met 7 eetlepels poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens de siroop toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één 3 eetlepels poedersuiker toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt vormen met het mengsel. Zet het vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng de gekoelde slagroom-gelatine mix in de roomkaas en suiker mix. Maak het geheel glad met een garde. Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom in het Philadelphia/gelatine mensel, voeg daarna het opgeklopte eiwit toe.

  5. 5

   Lepel de cheesecake mix tot halverwege, in elke geprepareerde mal met koekjeslaag. Verspreidt de bramen en vul het met het overgebleven cheesecake mengsel. Maak het oppervlak glad met een lepel. Bedek het losjes met plasticfolie en plaats het in de koelkast voor 2 tot 3 uur. Als het klaar is om te serveren verwijder dan de individuele cheesecakes van de mallen door deze voorzichtig uit de bodem te drukken.

  6. 6

   Garneer met gesuikerde paarse bloemen en verse bramen.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage