Cheesecake d'Amour
6 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:3 uur 5 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet 6 mallen (à 7 cm) in en bekleed de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel in elke mal 25 gram van het koekmengsel op de bodem. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het voor 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom en voeg hier één voor één de 3 eetlepels poedersuiker toe, totdat je pieken kunt vormen met het mengsel. Zet in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Haal de 6 mallen uit de koelkast en schep 1/3 van het cheesecake mengsel in de mallen zodat de bodem bedekt is. Voeg nu wat aardbeiden toe en schep vervolgens weer wat cheesecake mengsel erop. Herhaal dit nu nog één keer en eindig met een laagje van het cheesecake mengsel. Bestrijk de oppervlaktes met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laten het 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  6. 6

   Bereid ondertussen de aardbei-balsamico saus. Mix de aardbeiensaus, balsamicoazijn en de zwarte peper in een kom. Zet in de koelkast.

  7. 7

   Als de taartjes klaar zijn om te serveren verwijder ze uit de mal door voorzichtig de bodem omhoog te drukken.

  8. 8

   Garneer met verse aardbeien en serveer met de aardbei-balsamico saus.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage