Cheesecake met chocolade
8 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:4 uur 35 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Smelt ondertussen de 100 gram witte chocolade “au bain marie” met regelmatig roeren. Zodra het gesmolten is neem de kom van de pan en laat het geheel afkoelen. Terwijl de witte chocolade afkoelt, doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg tijdens het kloppen langzaam de gesmolten chocolade toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet het vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia / chocolade mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren, verwijder dan de springvorm en de plastic folie.

  6. 6

   Garneer met de 3 verschillende soorten chocolade snippers.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage