Cheesecake met kruidnoten
12 Porties
Voorbereidingstijd:50 min 
Totale tijd:4 uur 50 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm licht in met olie.

  2. 2

   Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze wat steviger wordt.

  3. 3

   Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.

  4. 4

   Doe de slagroom met de suiker, de rasp van 1 mandarijn en het vanille-extract in een kom en klop de room stijf. Voeg de Philadelphia toe en klop dit er door. Verwarm het mandarijnensap in een pannetje tot tegen de kook en haal het pannetje dan van het vuur. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme mandarijnensap. Roer dit door tot de gelatine is opgelost. Voeg dit mengsel al kloppend bij het Philadelphiamengsel.

  5. 5

   Spatel tot slot de gehakte truffelkruidnoten erdoor en schep het mengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad en laat de Philaldelphia cheesecake minimaal 4 uur (maar het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  6. 6

   Snijd de gepelde mandarijnen in plakken en leg deze op de taart. Garneer de cheesecake voor het serveren met de extra truffelpepernoten.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage