Citrusvruchten Cheesecake
8 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:4 uur 35 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is. Was 1 citroen en 1 limoen en rasp de schil in een kom. Snij 2 citroenen en de limoen doormidden en pers ze uit.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg het sap van de citroenen toe en mix tot één geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg er één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet het vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren, verwijder dan de springvorm en de plastic folie.

  6. 6

   Garneer met citroen- en limoenschil en mini marshmallows.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage