Frambozen en rozenblaadjes Cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd:3 uur 15 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet 6 bakvormen (à 7 cm) in en bekleed de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter en het geschraapte vanillemerg uit het vanillie stokje in een keukenmachine. Verdeel in elke bakvorm 25 g van het koekmengsel op de bodem. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet dit gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel en voeg het rozenwater toe. Klop in een andere kom het slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 3 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Schep 1/3 van het cheesecake mengsel in een aparte kom en meng dit met de rode voedingskleurstof en de frambozensaus. Schep vervolgens 2 à 3 eetlepels ‘wit’ cheesecake mengsel in elke bakvorm en verspreid het mengsel met een spatel naar de zijkanten, zodat er een soort putje ontstaat in elke vorm. Doe vervolgens 1 à 2 eetlepels ‘roze’ cheesecake mengsel in het putje en maak het af met het resterende ‘witte’ cheesecake mengsel. Bestrijk de oppervlaktes met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  6. 6

   Als de taartjes klaar zijn om te serveren verwijder ze dan uit de bakvorm door voorzichtig de bodem omhoog te drukken.

  7. 7

   Garneer met eetbare rozenblaadjes en verse frambozen.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage