Gekarameliseerde appeltjes Cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd:3 uur 15 min 

Ingrediënten

    Image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    Image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Lees over het recyclen van onze kuipjes

    Methode

    1. 1

      Vet 6 bakvormen (à 7 cm) in en bekleed de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel in elke bakvorm 25 g van het koekmengsel op de bodem. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

    2. 2

      Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Druppel wat citroensap over de gesneden stukjes om bruinwording te voorkomen. Zet het opzij. Verdeel de suiker gelijkmatig over de bodem van een zware pan en verwarm de suiker op matig vuur. De suiker zal het eerst vloeibaar worden aan de randen. Zodra de karamel begint te bruinen aan de randen, sleep je dit naar het middel. Hou een oogje op de karamel zonder te roeren, beweeg alleen de pan met het handvat. Zodra een uniforme oranje/bruine kleur is bereikt, haal het dan van het vuur en voeg de boter toe. Voeg nu voorzichtig de gesneden appel toe. Bedek met een hittebestendige spatel alle appeltjes met de karamel. Kook vervolgens de appeltjes in de karamel op laag vuur totdat ze zacht zijn (dit zal vrij snel gebeuren).

    3. 3

      Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Verhit het appelsap voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Voeg vervolgens de (uitgeknepen) gelatine blaadjes toe en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

    4. 4

      Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg er ondertussen één voor één de 3 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.

    5. 5

      Meng met een garde het appelsap / gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

    6. 6

      Haal de 6 bakvormen uit de koelkast en schep 1/3 van het cheesecake mengsel in de mallen zodat de bodem bedekt is. Voeg nu wat gekarameliseerde appeltjes en karamelsaus toe en schep vervolgens weer wat cheesecake mengsel erop. Herhaal dit nu nog één keer en eindig met een laagje van het cheesecake mengsel. Bestrijk de oppervlaktes met een lepel en versier deze met nog een beetje karamelsaus. Dek losjes af met plastic folie en laten het 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

    7. 7

      Als de taartjes klaar zijn om te serveren verwijder ze dan uit de mal door voorzichtig de bodem omhoog te drukken.

    8. 8

      Garneer met gekarameliseerde appeltjes, popcorn en beetje karamelsaus.

    +
    Image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenImage