Gevulde speculaas Cheesecake
12 Porties
Voorbereidingstijd:1 uur 15 min 
Totale tijd:6 uur 30 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Maak het amandelspijs door de blanke amandelen, kristalsuiker, ei, sinaasappelrasp en -sap fijn te malen in de keukenmachine tot een samenhangend spijs. Pak daarna in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

   Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet een rooster in het midden en plaats een ovenvaste schaal met water onderin de oven. Dit zorgt er straks tijdens het bakken voor dat de cheesecake niet gaat scheuren. Bekleed de springvorm helemaal met bakpapier. Of alleen de onderkant en vet de zijkanten goed in met boter.

  3. 3

   Smelt de boter snel in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Maal de bakkersspeculaas helemaal fijn in de keukenmachine en meng daarna in een kom met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het spijs gelijkmatig over de speculaasbodem met vochtige vingers en druk goed aan.

  4. 4

   Klop de Philadelphia roomkaas met de zure room, basterdsuiker, maïzena, vanille extract en koek- en speculaaskruiden los in de mixer op lage stand. Klop daarna op dezelfde lage stand een voor een de eieren en het eidooier erdoor.

  5. 5

   Roer het beslag daarna nog even rustig door met een spatel zodat je zeker weet dat het goed gemengd is en schep het op de spijslaag. Strijk de bovenkant daarna glad. Zet de springvorm in de oven voor 1 uur en 15 minuten.

  6. 6

   Is de cheesecake eenmaal afgekoeld, haal ‘m dan uit de oven en zet minimaal 4 uur in de koelkast zodat ‘ie goed kan opstijven.

  7. 7

   Tijd om te versieren! Haal je kind erbij en begin eerst met het uitknippen van het Sintsjabloon. Ik printte ‘m op een A4 en knipte de Sint uit. Daarna heb ik het A4-tje op de cheesecake gelegd en daarover strooide ik wat fijngemalen brokspeculaas.

  8. 8

   De slagroom klopte ik stijf met de suiker en daarmee maakte ik toeven aan de rand van de cheesecake. Een spuitzak is daarvoor handig.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage