Hartige taartjes met truffelcrème
No Video
  • Bereidingstijd 20 '
  • total time: 50 '
4

Ingrediënten

  • 75 g boekweitmeel (zwarte boekweit)
  • 75 g tarwebloem
  • 70 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 185 g Philadelphia Truffel
  • 8 g zwarte truffel

Instructies

  • Meng de 2 soorten bloem met een snufje zout in een grote kom.
  • Voeg de koude boter in stukken toe en kneed deze met je vingertoppen onder de bloem totdat je een korrelige structuur krijgt.
  • Voeg het ei toe en meng dan het geheel tot een gladde massa.
  • Kneed het deeg tot een bol, omwikkel met vershoudfolie en laat gedurende 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en gebruik de taartvormpjes voor het uitsnijden van de vormpjes. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en bak deze gedurende 10 minuten op 170 °C. Laat afkoelen.
  • Vul een spuitzak met Philadelphia Truffel en verdeel de Philadelphia gelijkmatig over de taartvormpjes.
  • Werk af met een schijfje verse truffel en een takje kervel. Serveer.

TipsTip

  • Verdubbel de hoeveelheid en vries de helft van het deegmengsel in, zo heb je altijd kant-en-klaar deeg bij de hand!

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 1507,5 kJ
kcal 360,0 kcal
Vet 23,0 g
Koolhydraten 28,0 g
Eiwitten 9,0 g
Voedingsvezels 4,0 g