Om dit recept aan uw bladwijzers toe te voegen, kan u een van de volgende snelkoppelingen gebruiken.
Windows (Internet Explorer, Firefox, enz.): CTRL+D
MacOS (Safari): Commando(cmd)+D
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de zandkoekjes in een plastic diepvrieszakje en sla/rol met een deegroller de koekjes fijn. Smelt de boter in de magnetron en meng in een kom met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm (Ø 25 cm) en druk aan met de achterkant van een natte lepel. Bak het ca 15 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 °C. Snijd de vanillestok open en schraap de vanillezaadjes eruit. Meng in een kom de Philadelphia met de suiker, voeg dan de tarwebloem toe en meng goed. Spatel vervolgens de slagroom, de vanillezaadjes, het zout en de eieren één voor één door het mengsel en meng het tot een smeuïg geheel. Verdeel de vulling dan over de gebakken koekjesbodem.
Neem de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Bekleed de cheesecake volledig rondom met de lange vingers. Je kan hiervoor een beetje Philadelphia gebruiken zodat ze goed vast blijven staan. Strik een groot mooi lint rond de koekjes en werk de bovenkant van de cheesecake af met kleine chocolade paaseitjes van Milka.
Voor een nog frissere smaak kan je het sap en wat zeste van een gele citroen aan het Philadelphiamengsel toevoegen.