Pasen carrot cheesecake
Loading the player...
  • Bereidingstijd 20 '
  • total time: 20 '
6

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 30 g meel
  • 4 g bakpoeder
  • 5 g kaneel
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 80 g bruine suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • sinaasappelrasp
  • 100 g wortelpuree
  • 50 g geraspte wortelen
  • Vulling:
  • 80 g slagroom
  • 2 gelatineblaadjes
  • 400 g Philadelphia Naturel
  • 115 g suiker
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Voor de carrot cake

    Vewarm de oven voor op 200 °C.
  • Was, schil en rasp de wortels. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap. Plet de walnoten.
  • Zeef de droge ingrediënten samen: de bloem, de bakpoeder, de kaneel, het zout en het amandelmeel. Zet het eventjes aan de kant.
  • Klop de eieren en de suiker tot er een mengsel ontstaat. Voeg de olie, de suiker, de sinaasappelschil en het sap en de wortelpuree toe. Voeg de droge ingrediënten toe en vervolgens de geraspte wortels. Meng het tot dat alles goed gemengd is.
  • Vet een taartvorm van 18 cm in met boter en vul deze voor ¾ met beslag. Bak gedurende 25 minuten op 200 °C. Controleer of de cake gaar is door het uiteinde van een mes in het deeg te prikken. Als het mes schoon is, is de cake gaar. Haal de vorm dan uit de oven en laat afkoelen op het rek.
  • Voor de no-bake cheesecake

    Week de gelatinebladeren in koud water gedurende 5 minuten. Pers de citroen.
  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje, pers het water uit de gelatinebladeren en voeg toe aan de slagroom. Klopt zachtjes en laat het smelten.
  • Klop de Philadelphia-roomkaas met de suiker en het citroensap tot een gladde massa. Voeg de room toe met de gesmolten gelatine. Meng het geheel goed.
  • Giet het cheesecake-beslag op de afgekoelde wortelcake.
  • Strijk het oppervlak glad met een spatel. Plaats vervolgens de taart voor een nacht in de koelkast.
  • Maak wortels van de amandelpasta, kleur deze vervolgens met oranje kleurstof. Kleur de bovenkant van de wortels met groene kleurstof.
  • Haal de volgende dag de cake uit de vorm en decoreer de cake met de wortels.

TipsTip

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 1912,3 kJ
kcal 456,7 kcal
Vet 28,7 g
Koolhydraten 44,7 g
Eiwitten 7,0 g
Voedingsvezels 9,8 g