Philadelphia Jalapeño-burger met krokante kip, tomaat en avocado
No Video
  • Bereidingstijd 15 '
  • total time: 21 '
1

Ingrediënten

  • 75 g kipfilet
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 ei (M)
  • 30 g cornflakes (naturel)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tomaat
  • 40 g avocado (zonder schil en pit)
  • 1 hamburgerbroodje
  • 30 g Philadelphia Jalapeño
  • 1 scheutje limoensap

Instructies

  • Dep de kipfilet droog en breng deze op smaak met zout en peper aan beide kanten. Klop het ei los in een diep bord. Maal de cornflakes grof met een staafmixer en leg deze op een ander bord. Wentel de kipfilet door het ei en rol de kipfilet vervolgens door de cornflakes totdat deze rondom gepaneerd is.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan met een anti-aanbaklaag en bak de kipfilet 2-3 minuten aan elke kant knapperig en goudbruin. Leg een stuk keukenpapier op een bord, laat de kipfilet hierop uitlekken en snijd deze in reepjes.
  • Was de tomaat, maak deze droog en snijd deze vervolgens in plakjes. Snijd de avocado ook in dunne plakjes. Verwarm het hamburgerbroodje in een broodrooster en smeer hier Philadelphia Jalapeño op. Bedek het onderste deel met de plakjes tomaat en avocado. Verdeel de kipreepjes hierover en bedek deze met de resterende plakjes tomaat en avocado. Besprenkel het geheel met een scheutje limoensap en leg de bovenkant van het broodje erop.

TipsTip

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 2977,0 kJ
kcal 711,0 kcal
Vet 45,0 g
Koolhydraten 32,0 g
Eiwitten 39,0 g
Hoe gebruiken we cookies op Philadelphia.co.nl: Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken. Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons Cookiebeleid bekijken. Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons Cookiebeleid.