Philadelphia Kerst-Cheesecake met rode vruchten
12 Porties
Voorbereidingstijd:20 min 
Totale tijd:2 uur 22 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Bodem

   Mix de Bastogne koekjes in een blender fijn. Je kan de koekjes ook in een plastic diepsvrieszakje doen en met een deegroller fijnrollen. Smelt de boter in de magnetron en mix het met de fijngemalen koekjes. Doe de mix in de met bakpapier geklede springvorm en druk aan met de achterkant van een natte lepel. Zet de springvorm in de koeling terwijl je de vulling maakt.

  2. 2

   Vulling

   Week de gelatineblaadjes 10 min in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap voorzichtig het merg eruit. Verwarm de volle room in een kleine steelpan en laat het koken. Voeg de suiker, het vanillemerg en het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Laat het, van het vuur af, 5 min intrekken.

   Doe de philadelphia in een kom. Giet het roommengsel erbij en mix het geheel tot een gladde massa.

   Verspreid de vulling bovenop de afgekoelde koekjesbodem en zet het geheel terug in de koeling voor minimaal 2 uur.

  3. 3

   Decoratie

   Week het gelatineblaadje 10 min in koud water. Kook de vruchtencoulis in een steelpan en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe.

   Laat de coulis afkoelen voordat je het bovenop de cheesecake giet en zet de cheesecake terug in de koeling voor minimaal 2 uur. Decoreer de cheesecake met vers fruit.

  4. ImagePRO TIP Je kunt ook een laag geperst vers fruit bovenop de koekjes toevoegen voordat je de vulling erover heen giet, zodat je mooie lagen krijgt.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage