Risotto met courgette en basilicum
4 Porties
Voorbereidingstijd:30 min 
Totale tijd:30 min 

Ingrediënten

    Image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    Image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Lees over het recyclen van onze kuipjes

    Methode

    1. 1

      Maak de prei schoon en snijd het witte/lichtgroene deel in ringetjes. Snijd de courgettes in plakjes. Verhit de boter in een (hapjes) pan met dikke bodem en bak hierin de prei en courgette 2 tot 3 minuten. Bak de rijst 1 minuut mee totdat alle korrels er glazig uitzien. Blus de pan af met de wijn.

    2. 2

      Schep telkens een soepopscheplepel bouillon bij de rijst en roer door met een houten spatel. Voeg pas een volgende lepel toe als de vorige schep bouillon door de rijst is opgenomen. Roer de rijst regelmatig door. Ga zo door tot de rijstkorrels beetgaar zijn.

    3. 3

      Was ondertussen de citroen en sinaasappel schoon. Snijd van elk met een dunschiller 2 repen van de schil en hak ze met de basilicumblaadjes fijn. De citrusschil grof raspen kan ook. Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel de rijst over de borden. Strooi de citrusschilletjes en de basilicum eroverheen en maak het af met een toefje Philadelphia.

    4. ImagePRO TIP *Dit gerecht bevat alcohol en is daarom een gerecht voor speciale gelegenheden en niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

    +
    Image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenImage