Risotto met courgette en basilicum
No Video
  • Bereidingstijd 30 '
  • total time: 30 '
4

Ingrediƫnten

  • 1 prei
  • 2 smalle, stevige courgettes
  • 25 g boter
  • 250 g risottorijst (arborio)
  • 0.5 glas droge witte wijn (of ongezoete druiven-/appelsap, water of bouillon)
  • 1.5 l groentebouillon
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 6 basilicumblaadjes
  • zout & versgemalen peper
  • 100 g Philadelphia Naturel Light

Instructies

  • Maak de prei schoon en snijd het witte/lichtgroene deel in ringetjes. Snijd de courgettes in plakjes. Verhit de boter in een (hapjes) pan met dikke bodem en bak hierin de prei en courgette 2 tot 3 minuten. Bak de rijst 1 minuut mee totdat alle korrels er glazig uitzien. Blus de pan af met de wijn.
  • Schep telkens een soepopscheplepel bouillon bij de rijst en roer door met een houten spatel. Voeg pas een volgende lepel toe als de vorige schep bouillon door de rijst is opgenomen. Roer de rijst regelmatig door. Ga zo door tot de rijstkorrels beetgaar zijn.
  • Was ondertussen de citroen en sinaasappel schoon. Snijd van elk met een dunschiller 2 repen van de schil en hak ze met de basilicumblaadjes fijn. De citrusschil grof raspen kan ook. Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel de rijst over de borden. Strooi de citrusschilletjes en de basilicum eroverheen en maak het af met een toefje Philadelphia.

TipsTip

  • *Dit gerecht bevat alcohol en is daarom een gerecht voor speciale gelegenheden en niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 1595,5 kJ
kcal 381,0 kcal
Vet 10,3 g
Koolhydraten 58,8 g
Eiwitten 9,8 g
waarvan verzadigd 6,2 g
Zout 4,3 g
Voedingsvezels 2,8 g
waarvan suikers 9,2 g