Tiramisu Cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd:3 uur 15 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet 6 bakvormen (à 7 cm) in en bekleed de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter en het koffie extract in een keukenmachine. Verdeel in elke bakvorm 25 g van het koekmengsel op de bodem. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

  3. 3

   Smelt de chocolade “au bain marie” met regelmatig roeren. Zodra het gesmolten is neem dan de kom van de pan en laat het geheel afkoelen. Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 3 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Schep 2/3 van het cheesecake mengsel in een aparte kom en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Haal nu de 6 bakvormen uit de koelkast en schep dit mengsel in elke bakvorm. Bestrijk de oppervlaktes met een lepel. Voeg vervolgens in elke mal het ‘witte’ koffie/cheesecake mengsel toe en bestrijk eveneens de oppervlaktes met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  6. 6

   Als de taartjes klaar zijn om te serveren verwijder ze dan uit de bakvorm door voorzichtig de bodem omhoog te drukken.

  7. 7

   Garneer met cacaopoeder en met de chocolade koffie bonen.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage