Winterse Cheesecake
12 Porties
Voorbereidingstijd:1 uur 
Totale tijd:6 uur 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet een springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Laat het afkoelen en stamp het fijn in een vijzel. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter en het venkelzaad door de kruimels en verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glas met een platte bodem.

  2. 2

   Verwarm de oven voor op 130 °C en zet een braadslee met kokend water onderin de oven. Doe de Philadelphia met de fijne suiker in een kom en roer deze kort los. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en klop alles tot een egale massa. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden, als het maar goed gemengd is. Giet het Philadelphiamengsel op de bodem en strijk het glad. Zet de cheesecake op een rooster in het midden van de oven, boven het waterbad, en bak hem in 1¼ tot 1½ uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna een nacht in de koelkast.

  3. 3

   Doe de stoofpeertjes in een pan en giet de wijn (en/of port) erbij tot ze net onderstaan. Eventueel kun je het nog aanvullen met wat water. Doe de bruine basterdsuiker, het kaneelstokje en de steranijs erbij en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Als de peren koken, laat ze dan op een laag (sudder)pitje zachtjes verder pruttelen. Laat de peren ongeveer 2 tot 3 uur stoven tot ze mooi donkerrood zijn en schep ze halverwege een keer om. Laat de peren afkoelen in het vocht.

  4. ImagePRO TIP Voor een extra feestelijke touch strik je een mooi lint om de taart!

  5. 4

   Haal de afgekoelde stoofpeertjes uit het vocht en laat ze uitlekken. Snijd de onderkanten van de peertjes af, zodat ze goed rechtop blijven staan. Zet de peertjes op de Philaldelphia cheesecake. Snijd de lange vingers af op de juiste hoogte, zodat ze net iets hoger zijn dan de taart, en plaats deze aan de zijkant tegen de cheesecake.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage