Witte chocolade cheesecake met frambozen
12 Porties
Voorbereidingstijd:30 min 
Totale tijd:3 uur 30 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Smelt de boter in een pannetje.

  2. 2

   Maal de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in met een beetje boter en bedek met bakpapier. Spatel het koekjesmengsel in de springvorm en zet in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

  3. 3

   Laat de gelatineblaadjes een paar minuten weken in koud water. Verwarm ondertussen 4 eetlepels van de slagroom in een steelpannetje. Voeg hier de gelatineblaadjes aan toe en roer door tot ze helemaal zijn opgelost.

  4. 4

   Klop de Philadelphia Naturel met het vanille-extract en 80 gram suiker tot een los en luchtig geheel.

  5. 5

   Smelt de witte Milka chocolade au-bain-marie of in de magnetron en laat het iets afkoelen. Giet de witte chocolade met het slagroom-gelatine mengsel langzaam al kloppend bij het beslag.

  6. 6

   Klop in een aparte kom de resterende slagroom stijf en spatel dit door het beslag. Giet de roomkaas in de springvorm en laat de cheesecake minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. 7

   Maak witte chocolade krullen van de extra Milka Witte chocolade door met een mes over de blokjes chocolade te schaven.

  8. 8

   Verwarm ondertussen al roerend de helft van de frambozen met de rest van de suiker in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Verdeel de rest van de frambozen over de cheesecake, decoreer met de chocoladekrullen en serveer.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage