Witte chocolade & munt cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd:2 uur 35 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Vet 6 ronde kleine mallen in en bekleed de binnenkant met bakpapier om te voorkomen dat de taartjes tegen de zijkanten blijven plakken. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Druk 25 gram van het boter-koekjes mengsel tegen de bodem van elke mal. Zet de mallen voor 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Plaats de 80 gram witte chocolade in een metalen of glazen warmtebestendige kom en zet deze op een pan met sudderend water zodat het smelt. Roer dit elke paar minuten, 10 minuten lang. Verwijder de kom van de hitte en laat het koelen. Neem 3 eetlepels slagroom, terwijl de chocolade afkoelt. Verhit dit in een kom voor ongeveer 10 tot 15 seconden in een magnetron en laat het smelten in de bladen uitgeknepen gelatine. Roer dit tot het compleet afgekoeld is. Voeg de muntsiroop toe.

  3. 3

   Klop de Philadelphia samen met 7 eetlepels poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en het gelatine-slagroom mengsel toe. Klop in een andere kom de slagroom en voeg hier één voor één 3 eetlepels poedersuiker toe, totdat je pieken kunt vormen met het mengsel. Zet het vervolgens in de koelkast.

  4. 4

   Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe. Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom in het Philadelphia/chocolade/gelatine en proef het mengsel. Eventueel kun je meer muntsiroop toevoegen als je van een sterkere smaak houdt. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

  5. 5

   Haal de 6 mallen uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de mallen waarin het boter-koekjes mengsel zit. Bestrijk het oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 2 tot 3 uur rusten in de koelkast. Als het klaar is om te serveren verwijder dan de individuele cheesecakes van de mallen door deze voorzichtig uit de bodem te drukken.

  6. 6

   Garneer met de verkruimelde witte chocolade en verse muntblaadjes.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage