Witte chocolade Philadelphia Paas Cheesecake (no bake, super makkelijk)
Loading the player...
  • total time: 240 '
16

Ingrediënten

  • 175 g chocoladekoekjes
  • 60 g roomboter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 50 g witte suiker
  • 400 g Philadelphia Naturel, op kamertemperatuur
  • 250 g witte chocolade
  • pure hagelslag
  • handje bosbessen
  • Ook nodig: bakvorm van 20 cm, bakpapier en een A4-tje of plastic mapje met een paashaas en een schaar

Instructies

  • We beginnen met de bodem: Hak de hoekjes fijn met een mes of in een keukenmachine. Laat boter in een pannetje smelten. Meng de koekjes en de boter door elkaar en beleg de bodem van een ingevette bakvorm (ingepakt met bakpapier!!) met dit mengsel. Druk het stevig aan en laat dit rusten in de koelkast.
  • Dan gaan we aan de slag met de vulling en die is ook echt zo gemaakt. Laat de gelatine weken in koud water (koud water is belangrijk!). Klop ondertussen in een keukenmachine 150ml slagroom met de suiker totdat het lekker stevig is. Spatel dan de Philadelphia (op kamertemperatuur) erdoor en maak er een luchtig en romig geheel van.
  • Verwarm 50 ml slagroom in een pannetje op het vuur en los de gelatine daar in op. Leg de blaadjes (die je geweekt hebt in koud water) er in en zodra je begint te roeren, lost de gelatine gelijk op. Super simpel!
  • Hak ondertussen de witte chocolade in grove stukken en smelt dit au bain marie in een pannetje boven kokend water. Het pannetje moet het water niet aanraken. Voeg de gesmolten chocolade en de gelatine met slagroom toe aan de beslagkom met Philadelphia en slagroom en roer alles door elkaar. Giet de vulling dan in de bakvorm en laat ‘m vervolgens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Zoek in die tussentijd op internet een plaatje van een paashaas op, print die uit op een A4tje en knip ‘m uit óf trek ‘m even over op een goedkoop mapje; dat plastic werkt makkelijker op een plakkerige Cheesecake dan gewoon papier.
  • Zodra de Cheesecake stijf is, haal je hem uit de koelkast. Leg het A4tje met de uitgeknipte paashaasvorm op de taart en strooi er voorzichtig wat hagelslag overheen.

TipsTip

Voedingswaarde Informatie

Waarden Voedingsrichtlijn
Energie 1150,0 kJ
kcal 274,6 kcal
Vet 20,3 g
Koolhydraten 20,9 g
Eiwitten 4,0 g
Voedingsvezels 0,4 g