Worteltaart met roomkaas glazuur
12 Porties
Voorbereidingstijd:1 uur 15 min 
Totale tijd:2 uur 15 min 

Ingrediënten

  Image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  Image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Lees over het recyclen van onze kuipjes

  Methode

  1. 1

   Schil de wortelen en rasp ze fijn. Maal 200 g noten fijn en meng deze met bloem, bakpoeder, specerijen en zout. Hak de rest van de noten fijn.

  2. 2

   Roer de suiker met de eieren tot een romige massa. Meng eerst de karnemelk en de olie erdoor, dan de wortels en de 50 g noten. Giet in een ingevette en met bloem bestoven vierkante springvorm (ca. 24 x 24 cm). Bak in een voorverwarmde oven (elektrisch fornuis: 180 °C/circulatielucht: 160 °C) gedurende ca. 30 minuten. Haal uit de bakoven en laat afkoelen.

  3. 3

   Karameliseer 3 eetlepels suiker met 1 eetlepel water in een pan tot het mengsel goudgeel wordt. Roer de rest van de gemalen walnoten erdoor. Giet het mengel op een bakpapier en laat het afkoelen.

  4. 4

   Meng de Philadelphia, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de crème oneffen over de koek. Bekleed deze daarna met de gekarameliseerde walnoten. Snijd de koek vervolgens in stukken en versier deze met de citroenrasp.

  +
  Image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenImage